{ "title": "Kulakta Basınç Hissi", "image": "https://www.basinc.gen.tr/images/Kulakta-Basinc-Hissi-72.jpeg", "date": "21.01.2024 16:19:02", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "Kulakta Basınç Hissi, dolgunluk hissi şeklinde olabilir ve orta kulakta veya dış kulaktaki çeşitli hastalıklar nedeni ile ortaya çıkabilmektedir. Kulakta basınç hissi iki günden uzun sürüyor geçmiyor ise kişinin mutlaka farklı komplikasyonlar oluşmaması için tıbbi yardım alması gerekmektedir. Özellikle kulakta basınç hissi uçağa binildiğinde ve yüksek dağlara çıkıldığı zaman veya suyun dibine dalındığında hava basıncındaki ani değişimler kulakta basınç hissine neden olmaktadır. Kişi kulakları sanki patlayacak gibi içinde dolgunluk hissedilmektedir. Sesler yankılanmakta ve az duyulmaktadır. Kulakta basınç hissi genellikle enfeksiyon, dış kulakta yabancı cisimden ve alerjik reaksiyondan olabilmektedir. Kulakta basınç kulak zarının yırtılmasına bile neden olabilmektedir.

Kulakta Basınç Hissi Nasıl Geçer?

Altında yatan nedenin bulunmadan kişinin ilaç kullanımı iyi olmayacağı için kendisinin yapabileceği uygulamalar yapması kişiyi rahatlatacaktır.
Kulakta basınç hissi olup uzun süre geçmediğinde kulak kemiği çevresinde hassasiyet var ise yüksek ateş veya grip gibi belirtilerde kişinin mutlaka tıbbi yardım alarak altında yatan neden bulunarak ona göre ilaç tedavisi alması faydalı olacaktır.
" } ] }